[Program Free Shipping] Bagaimana untuk join Shopee’s Free Shipping (SSL) Program? Leave a comment

Program Pengiriman Percuma Shopee adalah program yang dikembangkan oleh Shopee di bawah Logistik yang Didukung oleh Shopee untuk membolehkan penjual menikmati perkhidmatan logistik yang pantas dan boleh dipercayai oleh Rakan Logistik yang Disokong oleh Shopee untuk menghantar dan menghantar barang kepada pembeli anda.

Bagaimana program ini berfungsi?
Penjual menerima pesanan untuk dihantar menggunakan Logistik yang Disokong oleh Shopee.
Penjual menyediakan bungkusan mengikut pesanan yang dilampirkan dengan Nota Konsinyasi yang dicetak dari Pusat Penjual Shopee.
Penjual menghantar pesanan melalui pilihan drop / pick up tanpa bayaran pendahuluan.
Rakan kongsi logistik (Pos Laju, DHL, J&T, Ninja Van) meneruskan penghantaran dan membayar Shopee untuk kos penghantaran yang dikeluarkan.
Shopee kemudian membayar kepada rakan logistik yuran penghantaran yang dikeluarkan dan melepaskan pembayaran baki pesanan kepada penjual.
Sekiranya bayaran penghantaran sebenar yang dikenakan oleh rakan logistik lebih daripada anggaran kos penghantaran yang dikira berdasarkan berat yang ditentukan oleh penjual dalam senarai produk mereka. Shopee akan memotong lebihan yuran penghantaran dari escrow dan menyerahkan baki kepada penjual.

Saat ini ada 4 penyedia perkhidmatan kurir yang telah bekerjasama dengan Shopee untuk Program Penghantaran Percuma
Program Penghantaran 5kg Poslaju Percuma
Program Penghantaran Percuma Shopee X J&T
Program Penghantaran Percuma Shopee X DHL
Program Penghantaran Percuma Shopee X Ninja Van

Untuk mendaftar ke program penghantaran percuma Poslaju, silakan lihat halaman “Program Pengiriman Percuma Shopee” kami di mana anda melihat perbezaan antara program penghantaran yang ditawarkan. Penjual dibenarkan untuk menyertai semua program ini tanpa berat sebelah.

Pada masa ini program penghantaran DHL dan J&T sudah tersedia untuk anda gunakan. Tukar pilihan penghantaran di Pusat Penjual> Penghantaran Saya dan juga untuk mengaktifkan pilihan penghantaran ini dalam senarai produk individu.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai program pengiriman, baca artikel pengenalan kami seperti di bawah untuk setiap Program Penghantaran Percuma.
Poslaju – “Apa itu Program Pengiriman 5KG PERCUMA Shopee Poslaju”
J&T Express – “Apa itu Program Penghantaran Percuma Shopee X J&T Express”
DHL – “Apa itu Program Penghantaran Percuma eCommerce DHL”
Ninja Van – “Apa itu Program Penghantaran Percuma Shopee X Ninja Van

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

SHOPPING CART

close